Rosii "surpriza"

Aperitive cu branza

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente: 6 rosii , 200 g brinza de vaci cu smintina , 100 g telemea , 1 lingura ulei de masline, 2 legaturimarar verde , 1 legatura patrunjel verde , piper , optional tarhon.

Branza topita de casa

Aperitive cu branza

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente: 2 l lapte fierbinte , 1,4 kg branza de vaci , 1 margarina , 3 oua , 3 lingurite rase cu sare , 1 lingurita bicarbonat.

Balmus

Aperitive cu branza

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente: 400 g malai, 1 1/4 l. lapte indoit cu apa, 200 g. brinza de oi(burduf), sare, smintina (facultativ)

Bulz a la Miacori

Aperitive cu branza

Timp de preparare: 2 h

Ingrediente: lapte dulce de oi, malai, cas uscat, branza de oi, slanina afumata, verdeata (marar, patrunjel, frunza de ceapa verde, frunza de usturoi verde), oua, boia iute

Mod de preparare: Pentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot se adauga malaiul si o farfurie plina cu cas ras si se potriveste din sare. Se face un amestec din branza rasa, verdeata tocata marunt si bucatele de slanina afumate peste care se sparg 5-6 oua si se condimenteaza cu boia iute sau piper dupa gust. Unora le place sa adauge si bucati de carnati uscati de oie.

Carnati de casa cu branza si mamaliguta

Aperitive cu branza

Timp de preparare: 50 min

Ingrediente: 500 g. carnati afumati, 300 g branza de burduf, malai, 2 oua, 100 g. smantana, ulei, sare

Cascaval pane

Aperitive cu branza

Ingrediente: 100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.

Mod de preparare: Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pina cind se face putina spuma) si la urma prin pesmet.

Oua in malai ca la Meledic

Aperitive cu branza

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente: 1 kg malai, 400+200 g cas afumat, 500 ml lapte dulce, 900 g smantana, 250 g nuca, 200 g stafide, 3 linguri miere de albine, 100 g unt, 10 oua

Papra moldoveneasca

Aperitive cu branza

Ingrediente: 6 oua, 200 g brânza de oi, 50 g unt, 1 l lapte, 300 g malai, sare, smântâna.

Mod de preparare: Se prepara o mamaliguta ceva mai moale, se adauga brânza sfarâmata si se amesteca bine.

Placinta macedoneana cu brinza

Aperitive cu branza

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente: un pachet de foi de placinta, 500 gr. iaurt, 500 gr. brinza de burduf iute, 500 gr. telemea usor sarata, 6 oua, ulei pentru uns tava , 200 gr. piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional)

Puricei boieresti

Aperitive cu branza

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente: 500 mamaliga, 100 g untura sau unt, 300 g branza, 150 g jumari, 100 g carnati afumati, piper