Cartofi calugaresti

Aperitive cu legume

Ingrediente: cartofi cu coaja rosie

Mod de preparare: Se aleg cartofi cu coaja rosie, se spala bine si se pun intr-o tava in cuptorul bine incins. Pana se coc cartofii, se pregateste o salata din varza acra taiata marunt, ceapa rosie si ulei.

Ciuperci umplute

Aperitive cu legume

Timp de preparare: 1 h15 min

Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete, 4 cepe, 1 capatina de usturoi, 3 legaturi marar, 2 legaturi patrunjel, 5 oua, ulei

Clatite cu ciuperci si pui

Aperitive cu legume

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente: o ceapa, o lingura unt, o cutie conserva ciuperci, 1 piept de pui fiert, 1 pahar de vin alb sec, o legatura marar, 7 oua, 200 gr. smintina, cascaval, piper, sare

Ghiveci de rosii

Aperitive cu legume

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente: ceapa (dupa dorinta), rosii si ardei, dar trebuie pastrata proportia: la fiecare ceapa mijlocie este nevoie de un ardei gras (nu gogosar) mijlociu si o rosie mijlocie, putin usturoi, sare, piper, ulei pentru calit ceapa

Malai moldovenesc cu dovleac

Aperitive cu legume

Ingrediente: 1/2 kg malai, 1 lingura de untdelemn, 3/4 l lapte, 1/2 lingurita sare, 1 felie de dovleac, 25 g drojdie, 2 linguri cu varf de zahar, 2 lingurite faina, pentru maia.

Toci

Aperitive cu legume

Ingrediente: 2 kg de cartofi, un praf de sare, 1 ou, o lingura de faina, unt.

Mod de preparare: Se iau cartofii, se curata si se rad pe razatoarea cu dintii cei mai mici (trebuie sa devina o pasta).

Varzari moldovenesti

Aperitive cu legume

Ingrediente: Coca: 1 kg de faina, 3-4 oua, ceapa, 300ml lapte, 50 ml ulei sau unt, sare, 50 g zahar, 50 g drojdie.

Umplutura: 1,5 kg varza dulce sau 1 kg varza murata, 100 g untura, 200 g ceapa, 1 g piper pisat, sare dupa gust.