Alivenci moldovenesti

Aperitive cu oua

Ingrediente: 1 l lapte, 300 g malai grisat, 1/2 kg branza de vaci, 1/4 l smantana, 100 g unt, 50 g faina, 4-5 oua, o lingurita cu varf sare.

Friganele

Aperitive cu oua

Timp de preparare: 7 min

Ingrediente: 4 felii de piine, 2 oua, 2 cani de lapte, 50 gr unt

Ochiuri romanesti

Aperitive cu oua

Ingrediente: 4 oua, 30 g unt, patrunjel, o lingurita rasa de sare, 2 linguri otet.

Mod de preparare: Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat.

Omleta cu slanina

Aperitive cu oua

Timp de preparare: 15 min

Ingrediente: 4 oua, 200 g slanina afumata, 1 buc. ceapa, 1/2 buc. gogosar rosu, sare, piper, verdeata

Oua umplute cu ficatei

Aperitive cu oua

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente: 5 oua, 200 g ficatei, ulei, sare, piper

Pasta de jumari (crame)

Aperitive cu oua

Timp de preparare: 20 min

Ingrediente: 1 kg jumari, 3 linguri mustar, o ceapa tocata prin masina, 4 oua fierte tare, piper, boia de ardei, 200 grame telemea rasa marunt de tot, 3 castraveciori murati

Pogaci cu jumari de porc

Aperitive cu oua

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente: 20 gr drojdie, 5oo gr faina, 250 ml lapte, 2 oua, 250 gr jumari, 1 lingurita sare

Snitele de pui

Aperitive cu oua

Timp de preparare: 20 min

Ingrediente: piept de pui sau pulpe, oua, delikat, faina, pesmet, ulei