Lanugo

Dictionar medical

Lanugo este un strat fin, ca un pufusor, care acopera in mod normal pielea fatului. Lanugo are rolul de a proteja pielea copilului, el dispare spontan inaintea nasterii sau la cateva saptamani dupa nastere.

Obstetricianul

Dictionar medical

Obstetricianul este medicul specializat in sarcina si nastere, el conduce echipa de moase, asistente medicale si alti medici care te vor supraveghea pe perioada prenatala si te vor asista la nastere.

Moasa

Dictionar medical

Moasa sau sora medicala este femeia cu pregatire in ingrijirea gravidei cu o sarcina normala si in asistenta la nastere. Moasele sunt recrutate din zona de rezidenta a gravidei astel incat, dupa nastre, moasa sa poata vizita gravida in fiecare zi cu scopuri strict medicale timp de 10 zile dupa nastere.

Placenta

Dictionar medical

Placenta este puntea de legatura dintre mama si embrion/fat, are rolul de a furniza hrana si oxigen copilului respectiv de a recicla excrementele.

Placenta previa este fenomenul in care placenta se afla in partea inferioara a uterului, asadar ea este foarte aproape sau acopera in totalitate cervixul(deschiderea uterului). Placenta previa poate fi de trei feluri: