Mama perfecta?

Educatie si disciplina

Mama si bebelusulCand s-a nascut David, viata mea s-a schimbat. Toate pozele din reviste, filmele cu mamici si copiii numai zambet parca erau facute special ca sa ma streseze.

Cum sunt eu in rolul de mamica?

Educatie si disciplina

Este o intrebare care si-o pun multe femei, chiar si cele care nu sunt insarcinate dar se gandesc sa faca un copil.Oare voi fi o mama buna?

La unele femei aceasta framantare devine obsesiva. Este bine de stiut ca legatura copil-mama se formeaza inca de cand sunteti insarcinate. Toate starile prin care trece mamica sunt transmise fatului. O sarcina neplanificata, nervozitatea mamei pe parcursul sarcinii si multe altele pot afecta dezvoltarea psihica a copilului.

Art Terapia la copii

Educatie si disciplina

Art terapieComunicarea cu copiii mici nu se poate realiza prin cuvinte. Tehnicile folosite in art terapie faciliteaza comunicarea cu copilul tau. Metodele de art terapie dezvolta potentialul copilului dar si al adultului. Aceste ateliere de art terapie ar trebui incluse obligatorii la toate gradinitele.

Depresia dupa nastere

Educatie si disciplina

Despresie

Trasaturile depresiei sunt:

  • inapetenta
  • bradipsihie, bradikinezie
  • tulburari ale somnului
  • scaderea apetitului sexual
  • anxietate
  • reducerea capacitatii de concentrare

Te iubesc asa cum esti

Educatie si disciplina

Comparatiile.

Copil imbracat cu costumul tataluiCopil frumos, copil destept sau copil mai putin frumos si mai putin destept. Mai frumos decat cine? si cat de destept? Avem tendinta sa facem comparatii intre lucruri, fiinte si foarte des intre copii. Nu ne nastem la fel, suntem ca florile, in culori diferite si cu parfum diferit. De aceea si copiii nostri vor fi diferiti. Unul va fi mai ager, altul va merge mai repede si un al treilea va vorbi corect la trei ani. Fiecare in parte are calitatile lui si este unic.

Ia-ma acasa!

Educatie si disciplina

Copil adoptatFamilia este locul in care te simti acasa, in care esti protejat si iubit neconditionat. Copiii orfani sau abandonati nu au mereu sansa de a intalni oameni minunati care sa le ofere un camin adevarat.

Parintii adoptivi.

Sunt mai multe motive care fac un cuplu sa adopte un copil. Uneori acestia cauta sa inlocuiasca un copil pierdut sau sa restabileasca armonia in familie. Sunt tot felul de motive care pot face din copil un mijloc de a obtine ceva. Motivul adoptiei insa ar trebui sa fie acela de a oferi iubire. Orice cauza meschina ar trebui inlaturata.