Saptamana 3 de sarcina

Sarcina pe saptamani

Copilul:

Fatul continua sa creasca si sa se dezvolte.

In aceasta saptamana, ovulul s-a divizat in sute de celule si acum se numeste blastocist. Daca ai putea privi in interiorul uterului, blastocistul ar avea forma unei cavitati umplute cu fluid, greu vizibil insa. Intre ziua 4 si a 7-a de la fecundare, blastocistul se fixeaza de peretele uterin, fixare esentiala pentru continuitatea sarcinii, deoarece numai asa se poate dezvolta embrionul folosind nutrienti si eliminand rezidurile. Peste un timp aceasta fixare va continua cu dezvoltarea placentei, care pe perioada intregii sarcini va proteja si va asigura hranirea fatului.

Mama:

Aceasta este a saptamana 3 de sarcina, in acest stadiu cele mai multe femei inca nu observa schimbari mai ales in ceea ce priveste exteriorul corpului. De fapt unele incep chiar sa slabeasca din cauza scaderii apetitului in urma schimbarilor hormonale aparute dar si din cauza greturilor si varsaturilor. Insa unele vor avea parte de mici crampe si scurgeri vaginale. In aceasta saptamana sunteti in generali libera sa va duceti la indeplinire obiceiurile zilnice in afara cazurilor in care medicul dumneavoastra va recomanda altceva. Nu exista schimbari notabile la exteriorul corpului, totusi, in interior, corpul sufera o gama larga de schimbari care vor avea tendinta sa perturbe echilibrul hormonal feminin ceea ce va duce la frecvente schimbari de stare.

Evitati schiatul, aerobicul intensiv si calaria in toate etapele sarcinii deoarece acestea pot duce la pierderea sarcinii.