Durata concediului maternal va fi redusa la jumatate incepand cu ianuarie 2011

Stiri

Din 1 ianuarie 2011, guvernul va reduce la jumatete durata concediului maternal, astfel daca pana acum beneficiati de indemnizatia pentru cresterea bebelus ce plangecopilului pana ce nou-nascutul implinea varsta de 2 ani, din 2011, aceesi indemnizatie se acorda doar pana la varsta de 1 an. In schimb dupa 12 luni, mamicile au posibilitatea de a intra in concediu fara plata sau se pot intoarce la locul de munca si vor primi o prima de 500 de lei.

Mamicile cer in strada concediu maternal platit timp de 2 ani

Stiri

Mamicile cer in strada concediu maternal platit timp de 2 ani In urma deciziei Executivului in care plata pentru concediul de crestere a copilului sa fie redus de la 2 ani la 1 an, zeci de gravide si mame cu bebelusi in brate sau in carucioare au venit de la ora 11:00 in Piata Victoriei ca sa-si arate nemultumirea.

In 2011 Guvernul si-a propus sa construiasca 400 de crese

Stiri

400 de crece incepand cu 2011In 2011, pentru a veni in ajutorul mamicilor , guvernul intentioneaza sa construiasca 400 de crese, in special in orase, costul estimat pentru o unitate cu 20 de locuri fiind de 100.000 euro fara TVA, a anuntat miercuri ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.

"Am devenit o tara de mame si bebelusi", spune Basescu

Stiri

BasescuMiercuri seara, la TVR, Basescu a precizat ca solutia Guvernului in ceea ce priveste indemnizatia de crestere a copilului, este una buna,asadar nu numai ca se fac economii la bugetul statului dar previne deprofesionalizarea si impaca toate optiunile posibile.

Mamicile nu pot fi concediate in primele 6 luni dupa concediul de crestere a copilului

Stiri

Mamici la muncaConform noii Ordonante de Urgenta privind modul de acordare a concediului si indemniziatiei de crestere a copilului, in urma revenirii la locul de munca a mamei aflate in concediu de crestere a copilului, i se interzice angajatorului ca timp de 6 luni sa dispuna de incetarea contractului de munca.

Grabite de lege, gravidele cer doctorilor sa nasca inainte de anul nou

Stiri

Gravide grabite de legeOdata cu aparitia pe nepusa masa a noii Ordonante de Urgenta in care concediul platit pentru cresterea copilului este redus de la 2 ani la 1 an, gravidele in luna a 8-a, i-au decizii nu tocmai inspirate. Astfel, multe mamici ce sunt programate pentru a naste dupa anul nou le cer doctorilor sa le faca operatia cezariana mai devreme, pentru a nu pierde cateva sute de lei la indemnizatie.

Reducerea concediului de crestere a copilului nu a fost impusa de FMI

Stiri

Jeffry Franks si reducerea concediului de crestere a copiluluiJeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, ne dezvaluie intr-o scrisoare trimisa asociatilor de mame ca reducerea concediului de crestere a copilului nu este impusa de FMI ca si o conditie pentru finantare. Aceasta decizie apartine Guvernului, fortat sa adopte masuri "de criza" pentru a face reduceri de cheiltuieli la bugetul statului.

Atentie parinti, covorasele-puzzle pot fi cancerigene

Stiri

Covoras-puzzleIn ciuda faptului ca aceste covorase puzzle stimuleaza imaginatia si creativitatea copilului, specialistii trag un semnal de alarma pentru parinti. Astfel, mai multe studii din strainatate ne spun ca, indiferent de firma producatoare, covorasele puzzle, au un posibil efect cangerigen asupra copiilor dumneavoastra. In Belgia covorasele puzzle au fost interzise incepand de ieri, 13 decembrie 2010, iar cel mai tarziu, din 2013, ele vor fii scoase si de pe piata Uniunii Europene.

Din 2011 cuplurile ce sufera de infertilitate vor beneficia de ajutor financiar

Stiri

Guvernul Romaniei a aprobat ieri Hotararea de Guvern pentru derularea programelor nationale de sanatate. Noul act normativ reglementeaza cadrul legislativ pentru derularea, pe durata a doi ani, a programelor nationale de sanatate.

Mamele care nasc in perioada concediului de crestere a copilului primesc in plus 600 de lei

Stiri

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, la Bistritta, ca mamele care nasc in perioada concediului de crestere a copilului primesc in plus sase sute de lei.